Nieuws

De Unie van Leven en Liefde

Ik geloof in een vrije manier van leven, die wordt begrensd door de liefde. En dan klinkt begrensd al ongelukkig. Want begrens of definieer de (bedrijving van de) liefde, en ze verdwijnt als sneeuw voor de zon. (Zou God daarom liefde worden genoemd, zodat de mens hem niet kan grijpen, alleen onderzoeken en genieten?)

Ziehier het probleem van de ChristenUnie, sinds de oprichting in 2000 onuitgesproken worstelend met die zelfgekozen naam. Het CDA zit met hetzelfde probleem.Twee weken geleden schreef ik op deze plek dat een christen zichzelf niet christen moet noemen, maar laten noemen. Wie zichzelf een christelijke club noemt, roept de definiëring van het ond..

Een discussie over de shift van een gereformeerde naar een apostolische grondslag binnen de ChristenUnie lijkt me daarom bij voorbaat ongelukkig en onnodig. Vergeten lijkt namelijk te worden dat kerkelijke belijdenissen voortkwamen uit en zich afzetten tegen dwalingen en fronten van buitenaf. Dit frontdenken lijkt nog altijd de kop op te steken. Zijn de rooms-katholieke en evangelische front..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’