18 februari 2014 om 09:59

Nieuws Sophia Geuzeredacteur

Steenstrijd

Ik heb last van een verzakking. Elke keer als ik bladeren veeg, zie ik het. Twee tegels in de brandgang zakken steeds dieper weg. Het wordt gevaarlijk. Tijd voor het vervullen van de burgerplicht.

Gewapend met twee zakken ophoogzand en tuinhandschoenen ga ik de stenen te lijf. Ze geven zich snel gewonnen. Ik haal ze uit het tegelpad en al mijn nagels zitten er nog aan. Bijna vijftig kilo zand later is het tijd ze op hun plek terug te leggen.

Deze keer vechten ze terug. Ik krijg ze met geen mogelijkheid in de ruimte waar ik ze uitgehaald heb. Zijn zij gegroeid of is de plek waar ze lagen, gekrompen? Ik draai ze een paar keer om. Spring op en neer op de tegels. Probeer de omliggende stenen te bewegen om een beetje op te schuiven. Maar niets werkt.

In plaats van een gat is er nu een verhoging. En wat is erger? Buren die hun enkel verzwikken in een kuil, of hun tanden uit hun mond vallen als ze achter een steen blijven haken? Ik zit nog in dubio. Haal ik een wapen of versterking? Wordt het een steensnijder of belastinggeld? Eén ding weet ik wel, passen zullen ze.