Op zondag naar Albert Heijn
George Harinck is hoogleraar geschiedenis aan de Vrije Universiteit en de Theologische Universiteit Kampen.
Nieuws

Op zondag naar Albert Heijn

Mijn Albert Heijn filiaal verandert. Ik ken die winkel als mijn broekzak, loop er steeds dezelfde route en ook als ze er het licht uit zouden doen, weet ik mijn boodschappen te vinden. Bovendien hebben al mijn kinderen er gewerkt, bij de kassa, op de broodafdeling of als vakkenvuller. Ik groet de manager en merk het op als vaste medewerkers afwezig zijn of naar de kapper zijn geweest.

Grootgrutter of niet, Albert Heijn is gewoon mijn buurtwinkel en hoort bij mijn persoonlijke leefwereld. Maar nu dit: bij de kassas hing het bericht dat dit filiaal voortaan ook op zondag van 12 tot 19 uur zal zijn geopend. Winkelzondagen kent onze stad al langer en daar heb ik me nooit druk om gemaakt, maar nu gaat mijn winkel op zondag open.

Veranderingen in de samenleving raken vroeg of laat ook je persoonlijke leven en dit is zon moment. Nog steeds kan ik de verandering vermijden door er niet op zondag te winkelen. Dat is handig gedrag, maar de vraag is natuurlijk: wat vind ik er eigenlijk van? Deze verandering past goed in een voorstelling van zaken die Nederland als een land in verval ziet. Vroeger waren ons land en onze cul..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .