Leermeesters (8)
Nieuws

Leermeesters (8)

Orthodox-christelijk onderwijs heeft mij op nogal onorthodoxe wijze gevormd en onbedoeld een beetje wereldwijs gemaakt. Juist in het jaar dat ik twee bijbelgetrouwe studies tegelijk deed, raakten namelijk docenten van die beide opleidingen in een bizarre strijd verwikkeld.

Dat ging zover dat de sloten van het gebouw vervangen werden en het ene kamp het andere de toegang ontzegde. Het heeft allemaal in het Nederalnds Dagblad gestaan: de beruchte EH-crisis rond de jaarwisseling van 1990/91.Ik zat in de eerste jaargroep van de opleiding tot godsdienstleraar, die de Evangelische Hogeschool in 1985 gestart was onder leiding v..

Maar tegelijk was ik begonnen aan de Evangelische School voor Journalistiek (ESJ). Het was immers de tijd dat je nog twee studies achter elkaar kon plakken, en als leraar aan de gereformeerde mavo in Arnhem leek mijn levenspad geen heilsweg te worden. De ESJ, in hetzelfde gebouw en onder hetzelfde bestuur als de EH, werd geleid door Koos van Delden een scherpzinnig leermeester die met enkel..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .