Nieuws

Op zoek naar: Stel je voor

Mirjam Kollenstaart-Muis (35) is predikant in Ottoland. Ze werd geadopteerd toen ze twee maanden was. Vandaag vertrekt ze naar haar geboorteland Indonesië. Voor het eerst gaat ze op zoek naar plekken en mensen die iets over haar achtergrond kunnen vertellen. Ze weet niet waar en bij wie deze zoektocht eindigt. Een ontmoeting met haar ouders? De komende weken doet ze in het Nederlands Dagblad verslag. Vandaag aflevering 3.

Voordat ik afscheid nam van mijn gezin richting vliegtuig, stond ik nog even in het damestoilet en werd daar herkend: een mevrouw van de beveiliging had mij de avond er voor op tv gezien in het programma van Andries Knevel. We praatten even met elkaar en ook al kenden we elkaar niet: we voelden ons verbonden door dezelfde Vader.

Halverwege de reis naar mijn geboorteland moet ik een paar uur wachten in Dubai. Bij gate B24 verzamelt zich een grote groep mensen die ook naar Jakarta zal reizen. Mensen die mij bekend voorkomen. Vrouwen met dezelfde gelaatstrekken als ik. Vrouwen uit Indonesië. Vreemd om hen te zien, want hoewel vertrouwd, zien ze er ook heel anders uit.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’