Visioenen (5)
Nieuws

Visioenen (5)

Wist u dat in Amerika en Engeland er reeds rekening mee wordt gehouden dat de krant in de vorm zoals wij die kennen, binnen een tiental jaren zal verdwijnen? En dat de videotape daarvoor in de plaats komt. Een tape die u s morgens ontvangt en op de tv kunt lezen. Een utopie? Voor insiders niet.

Een ingezonden stuk in het Nederlands Dagblad van 29 november 1974, door Joh. W. van der Jagt. Zijn visioen is de basis onder een hartstochtelijk pleidooi voor de Gereformeerde Omroep Vereniging. Deze GOV (opgericht in 1968) heeft vergeefs geprobeerd een zendmachtiging te krijgen binnen het Nederlandse omroepbestel. Nadat alle wettelijke en technische mogelijkheden zijn uitgep..

heilig

Uit de annalen van de GOV stijgt een geur op van superioriteitswaan, exclusiviteit en kerkisme. De EO moet wel verzanden in piëtisme en dergelijke. En zal onmachtig zijn te profeteren. Want het blijft toch steeds gaan om die ene vraag naar de ware Kerk, schreef in 1970 de toenmalig GOV-voorzitter, die op dat moment nog volledige support kreeg in de commentaren van het ND. Dat is geen fijne l..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’