Nieuws

Zweetvlekken

De vragenstelster van deze week wil liever anoniem blijven. Ik snap dat. Je wilt de vuile was van je man niet buiten hangen, letterlijk. Hoe krijg je gele zweetplekken uit witte overhemden en T-shirts? En waarom komt er in het ene shirt wel zon vlek en in het andere niet?

Om te beginnen: eigenlijk zijn het geen zweetvlekken. Zweet is van zichzelf reuk- en kleurloos; nare geurtjes komen door de reactie met bacteriën en vlekken vooral door deodorant. Er zijn niet voor niks tegenwoordig deos op de markt die zichzelf extra dry of invisible noemen. Maar er doen ook veel verhalen de ronde over huismiddeltjes, en die zijn natuurlijk goedkoper; daar zou u eerst eens wat..

Maar dat vind ik persoonlijk een beetje occult klinken. Hoe dan ook, de beste tip is de vlek snel aan te pakken. Gun hem geen tijd in de wasmand om in de kleding te trekken. Als je niet meteen gaat wassen, het shirt of overhemd vast uitspoelen en de bevlekte delen even masseren. Verder geef ik maar een paar van die huismiddeltjes door, zonder garantie dat ze werken, want als ik de gouden tip..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .