De oproep van de minaret
Bernhard Reitsma is hoogleraar aan de VU voor de bijzondere leerstoel Kerk in de context van de islam. Hij schrijft iedere maand een column.
Nieuws

De oproep van de minaret

Het verhaal gaat dat Kenneth Cragg op 95-jarige leeftijd in Oxford een lezing hield over de islam. Hij deed dat helemaal uit zijn hoofd.

De lezing duurde een uur, zeer duidelijk en van een uitzonderlijk hoog niveau. Hij citeerde zonder moeite de Koran in het Arabisch. Na de lezing ging hij zitten, viel acuut in slaap, werd tien minuten later wakker en beantwoordde vervolgens, alsof er niets aan de hand was, vragen van de toehoorders. Dat typeert Kenneth Cragg. Hij was anglicaans evangelicaal christen, islamoloog met een fenomena..

Zijn loopbaan begon in de kerk in Beiroet waar ik jarenlang naartoe ging, de All Saints Church. Wij kwamen er als gezin in 1998, Cragg kwam er al zon zestig jaar eerder, in 1939, als voorganger. Daarna is hij nog assistent-bisschop geweest van de bisschop in Jeruzalem en heeft hij op verschillende universiteiten en seminaries gewerkt. Vooral de laatste jaren, na zijn pensioen, heeft hij tien..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .