Trekvogels
Nieuws

Trekvogels

Op een zondag, de kerk ging uit, vertelde schrijver Mance ter Andere me wat hem onlangs overgeleverd was: dat er aan de rand van het heideveld ten noordoosten van ons dorp altijd een geelgors zit. En altijd in de tweede boom van links.

Mijn zegsman was gaan kijken. Het was zo, hij zat er. Wat maar eens bewijst dat niet alleen de kerk een adres heeft. Zolang er in Nederland mensen omfietsen voor een gors, is nog niet alles verloren. Deze specifieke gors krijgt trekken van een individu, treedt hier even naar voren uit de anonieme gelederen van zijn soort. Hij meldt zich: Present! en is niet meer eender welke gors.

Ondanks alles wat hem bedreigt vorst en rupsendip, havik, valk, Cypriotisch klapnet, Maltezer lijmstok en Frans hagelschot is die ene geelgors in de zon een beeld van vrede en geluk. Hij doet niemand kwaad en vervult zijn bestemming. Er zit geen kwaad in. Alleen de mens viel in de zondeval; de dieren ondervinden van ons wel de schade, maar ze hebben volgens mij geen schuld. Dat is toch wel..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .