Nieuws

Liefde voor moordenaars

Een zendelinge, laten we haar Maria noemen, vertelde eens in haar thuisgemeente over haar werk onder moslims in een vluchtelingenkamp. Ze deed kinderwerk, praatte veel met de vrouwen uit het kamp, luisterde naar hun verhalen en wanhoop, gaf op allerlei manieren concrete zorg en getuigde op een heel praktische manier van haar liefde voor Jezus. Soms kon ze ook vertellen over wat haar ten diepste motiveerde.

Na die presentatie in haar gemeente kwam er een jonge man naar haar toe. Hij zei: Ik begrijp niet hoe je aan die mensen met zo veel liefde het evangelie kunt uitleggen. Moslims haten christenen toch en de God van de christenen? Zegt de Bijbel niet: zou ik niet haten wie u haten? Die moslims zijn de liefde van Jezus niet waard!

Maria was geschokt. Alles wat ze deed, alles waar ze voor stond, werd in één keer van tafel geveegd. Met een beroep op de Bijbel. Ze wist niet zo gauw wat ze moest zeggen. Zit er ook niet wat in? Is het niet heel naïef om je positief op te stellen tegenover moslims? Omdat er moslims zijn die christenen naar het leven staan; in Bagdad, in Nigeria, Sudan, Somalië... Zegt de Koran niet dat chri..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’