Nieuws

Lieve Monica: Mag ik iets zeggen over de auto van de buren?

We wonen in een rijtjeshuis waarachter een parkeerplaats ligt. Het is niet verboden om voor het huis te parkeren en eigenlijk zet iedereen een auto voor het huis. Sinds we nieuwe buren hebben, lukt dat ons niet meer. Zij parkeren hun ene auto voor hun eigen huis en hun tweede auto voor dat van ons. Zou ik hier wat over mogen zeggen en hoe kan ik dat doen zonder dat we ruzie krijgen?

Lieve rijtjeshuisbewoner,

Zeker mag u daar iets over zeggen. U loopt er anders toch mee rond, als zoiets u dwarszit. En dat heeft effect op uw contact met de buren. Dan is het maar beter om het een keer bespreekbaar te maken. Dan hebt u in elk geval uw best gedaan, zelfs als het niet tot het gewenste resultaat zou leiden.

Doe dit op een toon die niet verwijtend klinkt. U moest eens weten hoeveel mensen iets doen wat anderen hindert zonder dat ze dit in de gaten hebben. Denk aan smakken aan tafel of harde muziek luisteren in de trein. Het heeft dan geen zin hun iets te verwijten. Het gaat erom dat u een concreet verzoek doet, met daarbij kort de reden ervan. Zouden jullie het heel erg vinden om. Want weet je, ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’