Nieuws

Alle tijd

Tijd is geld, zeggen ze, maar ik heb de indruk dat tijd in onze jachtige 21e eeuw hoger gewaardeerd wordt dan geld. Als mensen horen dat ik een grote tuin heb, vragen ze niet: Hoe duur is zon tuin? maar: Hoeveel tijd ben je kwijt aan zon tuin?

Het liefst zou ik die vragenstellers op de vingers tikken, omdat ik geen tijd kwijt ben. Als je avonden achter elkaar The voice of Holland kijkt een programma waarin een mij volstrekt onbekende Nederlander de naam van zijn eigen land met een buitenlands accent uitspreekt ja, dan is je tijd echt kwijt, verloren, weggeraakt. Maar goed, ieder zijn eigen tijdverdrijf alweer zon raar woord, waaro..

Hoeveel tijd ben je kwijt aan een tuin van 425 vierkante meter? In de winter misschien een uurtje per week om zaad te bestellen, een tuinplan te maken, af en toe wat dode bladeren opzij te vegen. Vanaf maart, april wordt het druk met zaaien, wieden en verpoten (een uur per dag). En de komende zomer zal ik een uur per dag zoet zijn met oogsten, oogsten en nog eens oogsten (en zo nu en dan een..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’