Geen hemel op aarde
Aad Kamsteeg is oud-buitenlandcommentator van het Nederlands Dagblad. Hij schrijft twee keer per maand een column.
Nieuws

Geen hemel op aarde

Enige tijd geleden sprak een gastpredikant in onze gemeente een lang gebed uit waarvan ik toch even stond te kijken. Nadat hij om een uitweg voor allerlei binnenlandse problemen had gevraagd, richtte hij zich op het buitenland.

De predikant vroeg God om opheffing van de honger in Afrika, vrede tussen Joden en Palestijnen, een oplossing van de financiële crisis, vrijheid voor vervolgde christenen in Noord-Korea, een schoon milieu De voorganger had de krant goed gelezen. Maar ik vroeg me wel af of je zo hoort te bidden. In feite werd om de hemel op aarde gevraagd. En die komt er toch echt pas als de Here Jezus terugkomt..

Vrijwel elke dag worden we geconfronteerd met bloedige conflicten die hun wortels vaak in een ver verleden hebben. Soms sta je versteld van het geheugen van mensen. Op de Balkan herdenken Serviërs nog altijd de slag uit 1389 op Merenveld in Kosovo, kennelijk reden om Albaniërs te haten. In Centraal-Afrika gaat de rivaliteit tussen Hutus en Tutsis eeuwen terug. En sinds moslims in de zevende ..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Maak direct een account aan bij de kwaliteitskrant van christelijk Nederland.

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in je inbox

Duizenden mensen gingen je voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden ga je akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’