Nieuws

Gerecht

Een goede vriend heeft mij uitgenodigd voor een etentje met een grote groep mensen. Het is de bedoeling dat iedereen een eigengemaakt gerecht meeneemt, maar dat zie ik echt niet zitten. De meeste andere gasten kunnen namelijk erg goed koken en ik kan nauwelijks een eitje bakken zonder dat het aanbrandt. Wat moet ik doen?

Lieve gast,

Als ik het goed begrijp, gaat het hier om een potluck: een gezamenlijke maaltijd waarbij iedereen eten meebrengt en dat deelt met de andere aanwezigen. Het leuke aan deze formule is, dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd kan samenstellen. Uit uw vraag begrijp ik dat dat voor u echter niet zo’n gelukkige keuze is.

Misschien is het voor u een troost te weten dat u waarschijnlijk niet de enige bent die hiertegen opziet. Niet iedereen is een masterchef en het zou me verbazen als er echt alleen topkoks met ingewikkelde culinaire hoogstandjes naar het etentje zouden komen. Laat u dan ook vooral niet afschrikken maar geef het een kans en probeer de uitnodiging als een uitdaging te zien.


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vijf artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Duizenden mensen gingen u voor

Heeft u al een account? inloggen


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’