16 januari 2019 om 03:00
Luister naar

Column: Bedrijf als familie - het kan

Een bedrijf als familie. Zou je dat willen? En kan het echt? Houd je dat vol? Je hoeft maar even om je heen te kijken en je weet dat een bedrijf als familie lang niet iedereen aanlokt. Heel wat medewerkers houden privé en werk liever gescheiden. Praten over zorgen thuis doen ze pas als het echt niet anders kan, of hooguit in een heel kleine kring van naaste collega’s. Op zichzelf is er ook niks mis mee als je je verhaal liever doet bij goede vrienden of familie of in de kerk. Maar het is ook heel mooi als het wel kan, juist omdat je vaak nauw met collega’s samenwerkt. Afgezien van de uren die je slaapt, breng je minstens zoveel uren met hen door als met je huisgenoten.

Onderweg naar familie val ik afgelopen zaterdag zomaar in een programma onder de titel ‘Mijn personeel is mijn familie’, een uitzending van ‘BNR in bedrijf’. Het gaat over Solid Professionals, een organisatie op het gebied van financiële dienstverlening. In zijn vestiging aan de Utrechtse Maliebaan heeft het bedrijf een huiskamer waar veel met elkaar gedeeld wordt. Medeoprichter Marcel van Wersch legt uit waarom hij dat zo belangrijk vindt. Werk en privé lopen erg in elkaar over, en dan mag het best een beetje op thuis lijken. Daar voel je je op je gemak en dan kun je ook het beste uit jezelf halen. En fouten maken mag, want van leren word je beter.

liefde als succesfactor

Van Wersch is twaalf jaar geleden weggegaan bij een bedrijf omdat het werd geleid op basis van wantrouwen. Veel controle achteraf, uitgaan van het negatieve in plaats van het beste voor hebben met je baan en je bedrijf. ICM-oprichter Erik Smithuis liet vorig najaar op een themamiddag van zijn opleidingsinstituut zien dat je van liefde een succesfactor in het zakenleven kunt maken. Opvallend is dat ICM en Solid beide zijn uitgeroepen tot beste in hun soort. Ze hebben ook allebei een snelle groei doorgemaakt, en hun oprichters doen veel voor goede doelen. Het kan dus: ruimte geven voor kwetsbaarheid en veiligheid, en economisch goede resultaten behalen.

Uit zijn eigen praktijk vertelde Smithuis dat een nieuwe medewerkster hem na een paar maanden vroeg: ‘Wanneer gaat het gebeuren?’ Ze bedoelde: wanneer komt de clash. Ze kon zich niet voorstellen dat je in een organisatie zo plezierig met elkaar kunt omgaan. Ze had tien jaar gewerkt bij een bedrijf waar een angstcultuur heerste. BNR-presentator Maarten Bouwhuis zat ook al te sputteren: ‘Werk is toch per definitie niet onbaatzuchtig? Je wordt betaald om te werken volgens contract. Jij wilt toch offertes en vooral facturen sturen, en je personeel elk jaar een loonsverhoging; voor wat hoort wat?‘

succes op lange termijn

Bouwhuis werd van repliek gediend door organisatiepsycholoog Aukje Nauta. ‘We kunnen definities veranderen. Juist bedrijven waar mensen iets doen zonder er wat voor terug te krijgen, zijn op lange termijn succesvol.’ Marcel van Wersch sluit daarbij aan: ‘Zorgen dat mensen het goed naar hun zin hebben, zorgt ervoor dat wij het volgende jaar goed draaien.’ Zijn compagnon Wim Meijer vult aan dat het niet alleen maar caring (zorgen) is, maar ook daring (durven), jezelf challengen (uitdagen; doen wat niet in je comfortzone zit). En Solid-medewerker Paul Zwama: ‘De oprichters geven zelf het goede voorbeeld.’

Een bedrijf als familie of als gezin – het lijkt op het eerste gezicht te mooi om waar te zijn. Maar al zal de praktijk weerbarstig zijn, het is prachtig dat er mensen rondlopen die iets anders willen dan competitie ten koste van de ander en alleen gaan voor het eigen gewin. Je kunt als bedrijf kiezen voor je eigen profiel en dan zien wie zich daarbij wil aansluiten. Bij Solid Professionals is dat in ieder geval gelukt: ze zijn twaalf jaar geleden begonnen met z’n tweeën en nu zijn ze met 160 man. Dat komt vast ook doordat ze hun mensen voldoende ruimte geven; net zoals ouders op een gegeven moment niet meer willen weten wat hun kinderen op zaterdag doen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opwekking staat voor een vrolijke en vurige vroomheid. Maar bij de Geest hoort ook stilte

‘Het grootste meerdaagse christelijke festival dat ons land kent’, gaat terug op de vroege kerk: het allereerste Pinksterfeest. Maar een meer ingekeerde geloofsbeleving ontbreekt en die hoort er toch echt bij.

Afbeelding

Ik maak me druk om de schillen op mijn composthoop. Hoe elitair is dat?

Rinke Verkerk heeft een grote tuin, waarin ze zo ecologisch en duurzaam mogelijk bezig is. En toch wringt het. Want het bezitten van een lapje grond is alleen weggelegd voor de welgestelden.

Afbeelding

'Ik ben allergisch voor mensen met een donkere huidskleur', zei de vierjarige. Wat doe je dan?

‘Sahar, ik moest laatst echt aan je denken. Ik heb je advies dringend nodig.’ Mijn buurvrouw is duidelijk overstuur. ‘Ik ben allergisch voor mensen met een donkere huidskleur’, had een kind uit haar klas gezegd.

Afbeelding

Schoonmaken, boodschappen halen: Vermeer laat zien dat dit is doortrokken van genadige schoonheid

Het alledaagse leven kunnen we maar al te vaak ervaren als sleur, een vreugdeloos moeten. Vermeer laat ineens zien dat zich hierin ook schoonheid meldt, als je maar goed kijkt, schrijft politiek filosoof Govert Buijs.

Afbeelding

Plotse inkijk in andermans broodje, op station Utrecht: het heeft iets grensoverschrijdends

Wat kan er misgaan bij het bestellen van een kaascroissant? Niks, toch? Het is immers geen handgranaat, het is gewoon een broodje. In Utrecht zorgt een twijfelachtige croissant voor danige ontregeling.

Afbeelding

Wat als één van de twee wel graag een kind wil en de ander (nog) niet?

Relatiecoach Cocky Drost vertelt over een stel dat bij haar komt. Zij wil graag kinderen, maar haar man wil nog even wachten. Hoe ga je daar als stel mee om?

Afbeelding

Hoogst interessant (en je hoeft er niet meer voor naar de platenbeurs): het vroege werk van de artiest

Omdat de hits bekend zijn, denk je het 'vroege werk' van artiesten als Tina Turner, Simon & Garfunkel of U2 te kennen. Maar dat valt tegen, merkt columnist Gerard ter Horst. Wel is veel materiaal nu digitaal beschikbaar.

Afbeelding

Christelijke evenementen moeten genezingsbewegingen als Frontrunners actief weren

Bewegingen als Frontrunners, die genezing claimen, moeten geweerd worden van christelijke evenementen. Om kwetsbare mensen te beschermen en om de waarheid van het evangelie, schrijft Mark de Jager.

Afbeelding

Die laatste vaak onuitgesproken vraag doet er toe: wat ligt er achter het sterven?

Aan een gepland sterven gaan in Nederland tal van gesprekken vooraf. Maar komt de vraag naar wat er achter het sterven ligt ook aan de orde, vraagt columnist Aad Kamsteeg zich af. En is die op mensen of op God gericht?