Column Frans Tijssen: Gaat horeca aan zijn eigen succes ten onder? Waar haal je genoeg mensen vandaan
Frans Tijssen is redacteur van het Nederlands Dagblad. Hij schrijft iedere maand een column over de economie.
Nieuws

Column Frans Tijssen: Gaat horeca aan zijn eigen succes ten onder? Waar haal je genoeg mensen vandaan

Gaat de horeca aan zijn eigen succes ten onder? De sector kampt met een chronisch tekort aan personeel. Er zijn tienduizenden vacatures. Een deel daarvan is zo hardnekkig dat ondernemers om die reden hun restaurant of café sluiten. Dat gebeurt niet alleen in Amsterdam, maar ook in een provincie als Zeeland.

We zitten in de week van Prinsjesdag. De internationale wind wordt guurder, maar binnenslands is de temperatuur nog aangenaam. Typerend voor het gunstige economische klimaat is sterke expansie in de horeca. In die sector is het ‘niet willen werken’ niet het grootste probleem, maar..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’