1 oktober 2019 om 03:00

Nieuws Sophia Geuze

Psst: Lieve lezers ik dank u voor uw mildheid

Mediaminister Arie Slob feliciteerde zaterdag het Nederlands Dagblad en zijn lezers met het 75-jarig jubileum. Het was een heerlijk feest in Amersfoort. Veel lieve en tevreden lezers kwamen op het ND-kantoor om te kijken hoe de krant gemaakt wordt en wie er allemaal werken.

Net zo geïnteresseerd als zij naar ons zijn, zijn wij naar hen. Natuurlijk hebben wij bij het ND de lezer in ons hoofd als wij onze teksten schrijven, het nieuws selecteren, pagina’s vormgeven en onze internetpagina vernieuwen. Maar zaterdag waren daar echte gezichten. Gezichten met verhalen. Er ontstonden mooie gesprekken tussen de bureaus. Over waar we ons als christenen druk om zouden moeten maken. Over kritisch zijn, maar ook rekening houden met gevoeligheden. Over ziekte en een kleiner wordende wereld.

Voor mij was het afgelopen weekend dubbel feest. Mijn krant werd 75 en ik mag er al een kwart eeuw werken. En daar ben ik Peter Bergwerff – die me ooit aannam en in me geloofde – dankbaar voor. Maar ook u, lieve lezer, omdat u mild onze artikelen en columns leest en uw verhalen met ons deelt.

Columns

meer ‘Columns’