12 januari 2023 om 13:41
Feniks de la Fosse
beeld Niek Stam

Al dertig jaar seks op dezelfde avond: ‘Op een gegeven moment denk je: laat maar zitten’

‘We hebben toch maar een afspraak gemaakt’, zegt hij. ‘We twijfelden allebei want we hebben wel seks, regelmatig zelfs. Dàt hebben we voor op een hoop andere stellen die we kennen. Maar ik denk dat het bij hun ook zo gegaan is, op een gegeven moment denk je: laat maar zitten. En daar willen we niet eindigen.’ 

Ik kijk naar zijn partner, ze knikt. ‘Het is saai.’ ‘Hoe gaat het dan’, vraag ik. ‘Nou’, begint hij, ‘het is altijd vrijdagavond, onze seksavond. Doordeweeks hebben we ’s avonds een hoop te doen en zijn we moe van het werk. Zaterdagavond lukt het ook nooit, want dan hebben we altijd wat, verjaardagen, feestjes of ik ben moe van het klussen. En zondagavond moeten we er op tijd in want de maandag begint al weer vroeg. Alleen de vrijdagavond blijft over.’ 

‘Het is echt een vast stramien’, begint ze. ‘Ik zeg rond elven dat ik alvast naar boven ga. Dan ga ik douchen, leg ik een handdoek in bed, ga in bed liggen en doe ik het licht uit.’ ‘Daarna ga ik naar boven‘, zegt hij. ‘Ik ga dan ook douchen en kom in bed. Zij aait dan op een gegeven momen..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wat als één van de twee wel graag een kind wil en de ander (nog) niet?

Relatiecoach Cocky Drost vertelt over een stel dat bij haar komt. Zij wil graag kinderen, maar haar man wil nog even wachten. Hoe ga je daar als stel mee om?

Afbeelding

Hoogst interessant (en je hoeft er niet meer voor naar de platenbeurs): het vroege werk van de artiest

Omdat de hits bekend zijn, denk je het 'vroege werk' van artiesten als Tina Turner, Simon & Garfunkel of U2 te kennen. Maar dat valt tegen, merkt columnist Gerard ter Horst. Wel is veel materiaal nu digitaal beschikbaar.

Afbeelding

Christelijke evenementen moeten genezingsbewegingen als Frontrunners actief weren

Bewegingen als Frontrunners, die genezing claimen, moeten geweerd worden van christelijke evenementen. Om kwetsbare mensen te beschermen en om de waarheid van het evangelie, schrijft Mark de Jager.

Afbeelding

Die laatste vaak onuitgesproken vraag doet er toe: wat ligt er achter het sterven?

Aan een gepland sterven gaan in Nederland tal van gesprekken vooraf. Maar komt de vraag naar wat er achter het sterven ligt ook aan de orde, vraagt columnist Aad Kamsteeg zich af. En is die op mensen of op God gericht?

Afbeelding

Gehaaid schelden bevuilt het debat: iemand racist of klimaatdrammer noemen en zo het gesprek afbreken

Gehaaid schelden bevuilt het debat. Zie wat er gebeurt in de confrontatie tussen Left Laser en de directeur van debatcentrum De Balie, schrijft Reina Wiskerke.

Afbeelding

Een student raakte ongepland zwanger, maar niet plannen is ook een vorm van plannen

In onze tijd zijn de keuzemogelijkheden enorm en de stress daarvan ook. Als je het niet weet, lijkt het slim om het in ‘Gods handen te leggen’, aldus Almatine Leene.

Afbeelding

Ik spreek met stiltes, met passie, maar ik hoop dat ik de talen uit de volle breedte van de kerk spreek

Ik realiseer me dat ik regelmatig bid voor de juiste woorden om de ander te bereiken met Gods goede nieuws. Laat ik ook eens wat vaker bidden om een hoorwonder’, stelt Paulien Vervoorn

Afbeelding

Weigeren de boodschappenlijst te printen, ook als dat betekent: zestien keer op de fiets naar de Plus

Zo'n typische jaren '70-macaronimaaltijd komt in huize-Van Heijningen niet zonder slag of stoot tot stand. 'Eerst even een pak pakk… ai, een leeg hoekje in de voorraadkast.'

Afbeelding

Talenwonder in Zeeland: 'Did you bring de varrekieker?' Iedereen begreep dat in zijn eigen taal

Een kerktoren beklimmen heeft een hoog pret van vroeger-gehalte. Maar het tilt je wel mooi uit de beperkingen van het platte vlak. De wereld ligt aan je voeten, schrijft Hilbrand Rozema.