5 oktober 2022 om 04:22
John Hofwijks
beeld nd

We moeten niet zoeken naar het geluk, maar we moeten het geluk vinden, want het is er al

Laatst was het weer zover. Ik stond op het punt om weg te gaan. Ik had mijn sporttas gepakt, mijn jas in mijn hand en mijn laptoptas. Maar ik wist even niet meer waar mijn iPhone was. Ik zocht eerst op de meest logische plekken maar zonder resultaat. Totdat ik al mijn spullen uit pure frustratie op de stoel zette om nu nog grondiger te gaan zoeken. Toen ontdekte ik pas dat ik al die tijd mijn iPhone al vast had gehouden.

Ik zocht hem overal, maar het was gewoon in mijn hand. Door alle spullen die ik vasthield zag ik het niet. Ik heb dit soort dingen wel vaker, moet ik zeggen. Hoe meer spullen ik vasthoud, hoe groter de kans is dat ik mijn telefoon niet kan vinden.

Het zijn soms niet alleen de spullen, maar vooral wat we allemaal aan ons hoofd hebben. Hoe meer we ons druk maken over wat we niet hebben, hoe groter de kans dat we vergeten wat we wél hebben.

Als iemand iets negatiefs tegen je zegt, dan kun je de keuze maken om het te accepteren of niet. Pas als je de woorden gelooft die de persoon zegt, heeft het invloed op je.

Als je iets vervelends hebt meegemaakt dan kan het jou onzeker maken of aan jezelf laten twijfelen als je aan dat gevoel toegeeft.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mevrouw L. leerde mij dat spullen maar spullen zijn en dat het hele verhaal ín iemand schuilt

Op kamer 75 woont mw. L. Ze was één van de allereerste cliënten met wie ik kennismaakte, schrijft Julia ter Beek, werkzaam in de ouderenzorg. ‘Nou ja, kennismaken, ze sliep meer dan dat ze wakker was.’

Afbeelding

Romantiseer niet, maar durf mensen ook een held of een heilige te noemen

De Bijbel is het enige religieuze boek waarin de helden zwak en zondig zijn, schrijft Wim Houtman. Bijbellezers weten dat. De Geest geeft aan trillende handen kracht.

Afbeelding

Steeds als ik naar de foto’s in droeve lijstjes in mijn werkkamer kijk, ben ik even sprakeloos

De verbijstering die me beving toen ik hoorde over de Shoah, heeft me nooit meer losgelaten, schrijft columnist Annemarie van Heijningen. ‘Is dit werkelijk gebeurd met al die mannen, vrouwen en kinderen?’

Afbeelding

Zowel door Stellenbosch als door Nederland loopt een scheidslijn. Maar wie ziet die lijn?

Stellenbosch is een goed verzorgd en welvarend dorp. Tenminste, aan de goede kant van de spoorlijn. Aan de andere kant wonen mensen in kleine hutten. Er loopt een scheidslijn door de wereld, schrijft Bram van de Beek.

Afbeelding

Op een zangkoor stijgen mensen boven zichzelf uit. Het is een soort wonder

Wie getrouwd is met een koorlid, komt in onverwachte situaties terecht. Op een avond in december krijgt ons dorp krijgt iets wonderbaarlijks te horen: het Magnificat, de lofzang van Maria uit het Lucasevangelie.

Afbeelding

Nederland wil altijd het beste jongetje van de klas zijn, maar vergeet daarmee iets cruciaals

Het werd met euforie gebracht. Het einde van de ov-chipkaart. Vanaf eind dit jaar kun je in Nederland óók met je telefoon inchecken in het openbaar vervoer. Maar in Zweden kan dat allang, schrijft Hannah Keijzer.

Afbeelding

Het CBS berekende de inflatie op ruim 14 procent, maar hoeveel procent stegen onze boodschappen in prijs?

De boodschappen worden duurder, maar hoeveel precies en waar gaat ons geld eigenlijk aan op. Mijn dataman dook de cijfers in en ontdekte dat vooral zuivel veel duurder werd dan de 14 procent inflatie.

Afbeelding

Dealen met drugs? ‘Veilig gebruik van xtc bestaat niet. Het komt voor dat één pil fataal is’

Hoe krijgen we een beweging op gang om de normalisatie van drugs tegen te gaan, vraagt CDA-Kamerlid Anne Kuik zich af. ‘Als veilig gebruik niet bestaat, hoe kan een overheid dan legaliseren?’

Afbeelding

God exploiteren voor je eigen doel: daar hebben zowel Democraten als Republikeinen een handje van

Zou men zich bij het vele gebruik van Gods Naam niet nog eens over het derde gebod moeten buigen? Worden we daar niet gewaarschuwd dat we God niet mogen koppelen aan onze eigen particuliere belangen, vraagt Aad Kamsteeg.