26 augustus 2022 om 13:21
Feniks de la Fosse
beeld Niek Stam

Hij heeft al vier jaar geen zin in seks: ‘Zij had er toen om gelachen en hem geplaagd’

Ze hebben lang getwijfeld of ze een afspraak zouden maken. Maar aangezien er niemand was die ze in vertrouwen durfden te nemen, hebben ze de sprong toch maar gewaagd. Zij vertelt dat ze samen al vier jaar geen seks meer hebben. En wat zij zo raar vindt is dat hij degene is die dit afhoudt, want ze heeft geleerd dat mannen altijd seks willen. 

Eerder was het ook zo anders tussen hen. Haar eerste gedachte was geweest dat er misschien een ander in het spel was. Ze had ernaar gevraagd, maar hij had dit verontwaardigd ontkend. Stiekem had ze gehoopt dat haar vraag hem misschien wakker zou schudden, maar er veranderde niets. Soms sloeg hij op de bank nog wel een arm om haar heen, maar zodra ze tegen hem aan kroop, liet hij die snel weer los. Ze was zich gaan afvragen of hij haar nog wel aantrekkelijk vond.

‘En seks met jezelf?’, vraag ik. De vraag verrast hen beiden

Om zijn aandacht te trekken had ze in een lingeriesetje langs zijn bureau geparadeerd, maar hij had daarbij niet eens opgekeken. Ze had toen gehuild en zich goedkoop gevoeld. Terwijl ze dit vertelt komen opnieuw de trane..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Voorlopig is het nog rustig op Twitter-concurrent Mastodon, en opvallend gezellig

Voor de retweets hoef je er niet te zijn, voor de reuring evenmin. In de paar weken dat de miljoen Twitter-gebruikers de stekker uit hun account trokken, verwelkomde concurrent Mastodon slechts 200.000 nieuwe leden.

Afbeelding

Komt het tussen de Vrije Universiteit en Abraham Kuyper nog goed? ‘De verbinding is verbroken.’

Historicus George Harinck kon deze week niet om het borstbeeld van Abraham Kuyper in ‘zijn’ universiteit heen. Juist diens robuuste visie maakt plaats voor brave bloedeloosheid waaraan niemand zijn hart zal verpanden.

Afbeelding

Soms is het beter is om te proberen een situatie te veranderen dan erbij weg te lopen

Als we over iets bezorgd zijn, moeten we dat gevoel niet naast ons neerleggen, schrijft Thandi Soko-de Jong. ‘Voortaan wegblijven nadat je een incident hebt meegemaakt is maar een van de vele opties’.

Afbeelding

Hoe het inparkeren van de auto een levensles werd. En een taartje dat weer verknoeide

Als Rinke Verkerk alles op alles zet om haar auto op een onmogelijke plek te parkeren, beseft ze dat haar dochter op deze manier leert niet in beperkingen te denken. Maar in een mum van tijd gaat ze zelf in de fout.

Afbeelding

De H van Junior

Afbeelding

De Papoea-vlag uithangen op een grijze dag, helpt dat? Ja, toch wel

Het is nog stil en grijs in onze straat. Een goed moment om onopvallend de voordeur uit te stappen, met de vlaggenmast in de aanslag. Het is immers 1 december, dan is onze mast getooid met een van de mooiste vlaggen: de Morgenster.

Afbeelding

Als je een vibrator aan je partner cadeau geeft: ‘Zij vindt mijn cadeautjes maar niks’

Ineens lag er een cadeautje voor haar op het aanrecht. Het bleek een vibrerend eitje te zijn. Een praktisch geschenk, vond hij. Maar zij wist niet goed wat ze ermee aan moest, schrijft Feniks de la Fosse.

Afbeelding

Boetes horen er gewoon bij en hoeven de sfeer in de bibliotheek heus niet te bederven

Als de plek van een strenge oude mevrouw achter de balie heeft Roeland van Mourik de bibliotheek nooit ervaren. Het boetesysteem van bibliotheken mag daarom wat hem betreft gerust blijven bestaan.

Afbeelding

Voor ons de domheid, na ons de zondvloed: wie is verantwoordelijk voor de zorg voor de aarde?

We krijgen de wereld uit handen van eerdere generaties en bekijken wat we waardevol vinden, schrijft filosoof Govert Buijs. We hebben de morele plicht om ook onze kinderen een volhoudbare wereld aan te bieden.