19 augustus 2022 om 19:16
Cocky Drost
beeld ND

Het is geen chaos in mijn hoofd. Het is er gewoon elke dag een feestje

‘Waarom is het ook altijd zo’n chaos in mijn hoofd?’

‘Je moet melk, broccoli en vuilniszakken hebben.’ Ik tel mee op mijn vingers en probeer intussen de benodigde boodschappen in een plaatje te gieten. Dat helpt om het te onthouden, hoewel het er in dit geval wat onsmakelijk uitziet. ‘En niet langs de chocolade lopen!’, spreek ik mezelf streng toe. Een mevrouw met een volle boodschappenkar naast me lacht voorzichtig, alsof ze nog niet zeker weet of ik normaal ben of compleet mesjogge.

Voor mij is het heel normaal om hardop tegen mezelf te praten. Het helpt mij om mijn gedachten wat af te remmen. Dat is wel nodig in mijn geval, want in mijn hoofd is het altijd druk. Besluit ik de kamers van een van mijn kinderen te ordenen, dan begin ik halverwege het sorteren van de sokkenbak meteen even aa..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Strijd tegen de hoofddoek in Iran lokt verhitte debatten uit in Nederland

Het zou lucht geven geven als moslims begrip tonen voor een westerse samenleving die islamitische gewoonten niet zomaar vertrouwt, schrijft Reina Wiskerke.

Afbeelding

Bewijs van goed ouderschap, maar geen ruimte om kind te zijn

Zodra een club volwassenen je begint aan te moedigen om je pakje te vuil te maken, zodra jouw vuile pakje het bewijs wordt van goed ouderschap, is er op de wereld werkelijk nergens ruimte meer om kind te zijn, schrijft Rinke Verkerk.

Afbeelding

Wilders heeft helaas wel iets te vreten: de fundamenten van de democratie

Wat hebben we aan vrijheid wanneer we niets meer te vreten hebben?! Dat riep Geert Wilders enkele weken geleden uit in de Tweede Kamer. Waarom schokte mij dat, vraagt Ad de Bruijne zich af.

Afbeelding

Ga ik nog daten of niet nadat mijn partner is overleden?

Vandaag zag ik twee vrouwen na elkaar in mijn praktijk. Beiden zijn gekomen vanwege depressieve klachten. Beiden hebben hun partner, met wie ze lang samen waren, verloren, schrijft Feniks de la Fosse.

Afbeelding

Het is tijd voor heilige woede. Maar we zijn te druk met consumeren en onze telefoon

Onder de bruggen en in de parken slapen arbeidsmigranten, dakloos, uitgekotst en uitgewrongen, omdat wij goedkope groenten willen. Het is tijd voor heilige woede, vindt Hilbrand Rozema.

Afbeelding

Veelkleurigheid

Jaren zat ik op de zondagochtend en de zondagmiddag in een van de Huizer hervormde kerken en trok mij de boodschap over zonde zeer persoonlijk aan. Terecht zult u zeggen, want zondekennis en -besef horen ook persoonlijk te zijn.

Afbeelding

We schrijven 2030 als Mark Rutte eindelijk de sms’jes van Johan Remkes uit zijn mobiele telefoon wist

‘Ha Johan! Goed nieuws, 5 oktober is de nieuwe minister erbij. Kan nog niet zeggen wie.’ Mark Rutte heeft in 2022 besloten zich netjes aan de Archiefwet te houden en wist dit sms’je in 2030 netjes uit zijn telefoon.

Afbeelding

Tijd voor een feestje: de Vrede van Münster is volgend jaar 375 jaar geleden

Met alle turbulentie van de afgelopen maanden heeft filosoof Govert Buijs behoefte aan een feestje. ‘Sinds 1648 heerst er in Europa een vrijheidsregime dat zelfs dwars door grote oorlogen heen in stand is gebleven.’

Afbeelding

Opeens kwam een man van het Afghaans verzet met een geweer op me af: mijn blote enkel was te zien

De zon schijnt. Ik ben misschien zeven of acht jaar. Ik heb een gele blouse en een geruite geel-witte rok aan. Ineens voel ik een pijnscheut. Iets hards knalt tegen mijn voet aan. Het is een vuistgrote steen.