*

Laten we de wereld met mildheid tegemoet treden, ook als we ons ergens aan ergeren
Column

Laten we de wereld met mildheid tegemoet treden, ook als we ons ergens aan ergeren

Ik kan me er hartgrondig aan ergeren. Als ik het centrale afvalhok van de flat in loop, en er staat een oude bank, tafel of bureaustoel. Of ander grofvuil. Volgens de huisregels moet de eigenaar dat zelf wegbrengen en daar niet zomaar achterlaten.

Maar zelf dump ik weleens een huishoudelijk apparaat door het onder in een vuilniszak te stoppen en die in datzelfde afvalhok in de container te gooien.

Ik kan me er hartgrondig aan ergeren. De vieze wielen van de wandelwagen in ons halletje, terwijl het een kleine moeite is ze even schoon te maken.

Maar zelf loop ik met mijn vieze schoenen weleens door datzelfde halletje om iets dat ik vergeten was nog snel even uit de keuken te halen voordat ik wegga.

Ik kan me er hartgrondig aan ergeren. Mensen die zich niet aan de corona-regels houden door hun mondkapje onder hun neus te laten hangen, door geen afstand te houden of door te demonstreren tegen het coronabeleid.

Maar zelf heb ik ook al weleens meer dan de één toegestane volwassene op bezoek gehad omdat het anders wel heel lastig is om mijn sociale contacten goed te kunnen onderhouden.

Laten we de wereld met een zekere mildheid tegemoet treden.

Columns

meer ‘Columns’

advertentie