Beledig met goede smaak en verfijnde humor, beledig met compromisloze creativiteit | Nederlands Dagblad

aangepast op 28 november 2020 om 07:31

Beledig met goede smaak en verfijnde humor, beledig met compromisloze creativiteit
Anton de Wit is hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Hij schrijft iedere maand een column.
Column

Beledig met goede smaak en verfijnde humor, beledig met compromisloze creativiteit

Mij ontbreekt het aan het talent om gekwetst te zijn in mijn religieuze gevoelens. Ik kan daar niets aan doen. Met afgunst bezie ik hoe zo vele van mijn hooggewaardeerde geloofsgenoten dat talent wél bezitten, en het ook niet nalaten daar bij iedere denkbare gelegenheid mee te pronken. Ik stel mij zo voor dat zij straks, bij het hemelse gastmaal, wat dichter bij de hemelse Gastheer mogen zitten omdat zij tijdens hun aardse leven zo uitmuntend hun verontwaardiging hebben geventileerd. Ik schik me dan deemoedig in een uithoek op de grond, naast de honden die wachten op de kruimels die van de tafel vallen. Als ik überhaupt al binnengelaten word, natuurlijk.

Ik moet namelijk een doodzonde opbiechten: ik had met mijn kinderen naar het Sint..


Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis

Vier artikelen per maand gratis

Het belangrijkste nieuws in uw inbox

Heeft u al een account? Log in


Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .

Columns

meer ‘Columns’