npo 2 ▶ vpro, 19.50-20.25 uur Koken met Van Boven In deze aflevering bereidt Yvette van Boven drie heerlijke gerechten met melk. Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Vo

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

npo 2 ▶ vpro, 19.50-20.25 uur

Koken met Van Boven

In deze aflevering bereidt Yvette van Boven drie heerlijke gerechten met melk. Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en bloemen, en die proef je terug in de rauwe melk. Voor de industrialisatie werd melk alleen maar rauw geconsumeerd. De Nederlanders maakten er vooral pannenkoeken, pap en hangop van. Yvette maakt van de rauwe melk een ouderwetse citroenhangop in een modern jasje, met daarbij een salade van rode biet, spekbokking, en geroosterde boekweit. De bloemen en kruiden die in de wei geplukt zijn, verschijne …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?