KortenKlein: gevechten tijdens verjaardag Israël

Tienduizenden Palestijnen kwamen maandag naar de grens met Israël om te demonstreren. Het leger van Israël probeerde de demonstranten uit elkaar te drijven. wvttk
Tienduizenden Palestijnen kwamen maandag naar de grens met Israël om te demonstreren. Het leger van Israël probeerde de demonstranten uit elkaar te drijven.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het was maandag feest in Israël. Het was namelijk precies 70 jaar geleden dat de staat officieel werd opgericht. Maar het feest werd ruw verstoord door gevechten. Er vielen doden en gewonden.

Op 14 mei 1948 tekenden belangrijke mensen een document dat zij hun eigen land gingen oprichten op een stuk grond in het Midden-Oosten. Verschillende andere landen lieten al snel weten dat zij dit plan steunden. En zo ontstond Israël.

Het is al de hele week feest om het jubileum te vieren. Maandag was het nog extra feest omdat de Verenigde Staten hun ambassade in Jeruzalem openden. Daarmee laten ze zien dat ze dat de belangrijkste stad van Israël vinden.

Er zijn ook veel landen die boos zijn op Israël. De Palestijnen bijvoorbeeld. Zij vinden dat zij er het eerst waren, dat de grond van hen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?