Kort en klein: Twee vrije dagen tijdens carnaval

Nieuws
Ongeveer 100.000 mensen willen dat carnaval een officiële feestdag wordt. Tijdens carnaval (dit jaar van 11 tot 13 februari) zou iedereen dan vrij moeten krijgen om te kunnen feesten.
Auke van Eijsden Auke van Eijsden
dinsdag 16 januari 2018 om 03:00
Carnavalsvierders hebben zich verkleed en vieren feest op het Vrijthof in Maastricht.
Carnavalsvierders hebben zich verkleed en vieren feest op het Vrijthof in Maastricht.

Mensen die graag carnaval vieren, hoeven daarvoor binnenkort misschien niet meer vrij te vragen aan hun baas. Bierbrouwer Bavaria begon zaterdag een actie om van het feest een officiële feestdag te maken. Tijdens carnaval verkleden mensen zich en vieren ze feest op straat en in cafés. Het feest begint altijd op een zondag en is dinsdag weer afgelopen. Bavaria wil dat mensen op maandag en dinsdag automatisch vrij hebben. Net als bijvoorbeeld met Kerst. Om dat voor elkaar te krijgen, moesten 40.000 mensen een petitie ondertekenen. Dat doe je als je graag wilt dat de overheid iets voor je regelt. Inmiddels hebben ongeveer 100.000 mensen hun handtekening onder de petitie gezet. Daarom gaat de Tweede Kamer in Den Haag erover praten. Toch lijkt het er niet op dat het ook echt gaat lukken. Advocaat Maarten van Gelderen zegt tegen de NOS dat carnaval waarschijnlijk geen officiële feestdag zal worden. En als het toch lukt, betekent dat niet eens dat mensen automatisch vrij krijgen.

wat vind jij?  Tijdens carnaval moet iedereen vrij krijgen om te kunnen feesten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York gaat wapendetectiesystemen testen voor de metro

De Amerikaanse stad New York gaat wapendetectietechnologie testen in verschillende metrostations. Dat heeft burgemeester Eric Adams donderdag aangekondigd. De politie zal onder meer het gebruik van draagbare scanmachines uitproberen.

Afbeelding

Gemeenteraad Haarlem breidt betaald parkeren niet uit

De gemeenteraad van Haarlem heeft donderdagavond het plan ingetrokken om betaald parkeren in de stad uit te breiden. Daarmee geeft de raad gehoor aan de uitkomst van een referendum onder inwoners.

Afbeelding

Long Alliantie waarschuwt voor tekort aan astmamedicijn

Er is in Nederland een tekort aan het astmamedicijn salbutamol aerosol. Veel apotheken hebben het inhalatiemiddel voor maximaal twee weken op voorraad, waarschuwt de Long Alliantie Nederland (LAN).

Afbeelding

Zelensky wil snel vitale militaire hulp van Amerikaans parlement

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een krachtig pleidooi voor vitale militaire hulp gehouden bij een kopstuk van het Amerikaanse parlement. Hij oefende druk uit op de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson.

Afbeelding

Wall Street begint met kleine koersuitslagen aan lang paasweekend

Wall Street is met kleine koersuitslagen aan een lang paasweekend begonnen. Na een sterk eerste kwartaal kwamen de belangrijkste beursgraadmeters in New York donderdag amper van hun plek.

Afbeelding

Van der Wal: Kamer roemt natuur, maar kiest er vaak niet voor

In een debat over een reeds gestrande Europese natuurherstelwet, merkte demissionair minister Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) op dat veel partijen de natuur een warm hart toedragen en nationaal beleid zeggen toe te juichen.