Kort en Klein: Stuur een berichtje aan een 'vergeten kind'

In Amsterdam werd maandag het startsein gegeven voor de Week van het Vergeten Kind door onder anderen ambassadeur Johnny de Mol (links). wvttk
In Amsterdam werd maandag het startsein gegeven voor de Week van het Vergeten Kind door onder anderen ambassadeur Johnny de Mol (links).
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Nederland wonen tienduizenden kinderen in een gezin waarin grote problemen zijn. Dat is best heftig. In deze Week van het Vergeten Kind is daarom de oproep: stuur eens een lief berichtje!

De kinderen in Nederland behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo is onderzocht. Maar dat geldt niet voor alle kinderen. Want zo’n honderdduizend kinderen groeien op in een gezin met problemen. Een vader of moeder is bijvoorbeeld verslaafd of psychisch ziek. Of het gezin leeft in armoede. En er zijn kinderen die mishandeld of verwaarloosd worden. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis, dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Kinderen die in zo’n probleemgezin opgroeien, hebben vaak ook zelf problemen. Ze voelen zich schuldig of verantwoordelijk voor de problemen in het gezin, krijgen gedr …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?