Kort en klein: Minister wil meer loon voor voetbalvrouwen

De Nederlandse voetbalvrouwen werden deze zomer Europees kampioen. Ze doen het veel beter dan de Nederlandse voetbalmannen. Toch krijgen ze minder geld. wvttk
De Nederlandse voetbalvrouwen werden deze zomer Europees kampioen. Ze doen het veel beter dan de Nederlandse voetbalmannen. Toch krijgen ze minder geld.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Lieke Martens en Vivianne Miedema vinden het vreemd: zij verdienen veel minder dan voetbalmannen. Terwijl zij meer succes hebben. Minister Bruno Bruins vindt dat ook. Hij wil erover praten met de KNVB.

Lieke Martens is een van de beste voetbalvrouwen van Nederland. Ze speelt bij Barcelona en verdient daar zo’n 200.000 euro per jaar. Dat is best veel geld. Maar het is een klein bedrag als je bedenkt wat de beste voetbalmannen verdienen. Neymar da Silva Santos werd vorig jaar door zijn club ‘verkocht’ voor 222 miljoen euro. Nu is hij natuurlijk een superster. Maar ook in Nederland is het verschil groot. Mannen verdienen vaak tien keer zoveel als de vrouwen.

De afgelopen jaren werd er wat lacherig gedaan over vrouwenvoetbal. Tot afgelopen zomer: toen werd Nederland Europees kampioen. En ineens …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?