Te veel zout in medicijnen

|beeld Novum Wetenschap
|beeld Novum

DUNDEE - Niet alleen ons eten is te zout: ook geneesmiddelen kunnen zo veel zout bevatten dat ze de kans op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten doen stijgen, zeggen Schotse en Engelse gezondheidsonderzoekers.

Zij concluderen dat bepaalde typen geneesmiddelen (met name bruistabletten en vloeibare middelen) soms veel zout bevatten. Een analyse van 1,2 miljoen Britse patiënten die dit soort zoute geneesmiddelen gebruikten, liet zien dat de kans op verhoogde bloeddruk zeven keer zo hoog was dan normaal, en de kans om te overlijden 28 procent hoger lag dan voor mensen zonder deze medicatie. In het British Medical Journal schrijven de onderzoekers dat het zoutgehalte net als bij voedingsmiddelen op de verpakking van de geneesmiddelen zou moeten staan. Artsen moeten bovendien voordelen en risicos be …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?