Studentenflat in Vancouver hoogste houten gebouw ter wereld

De nieuwe studentenflat van de universiteit in Vancouver is voor het grootste deel van hout gebouwd. Voorlopig het hoogste houten gebouw ter wereld. Wetenschap
De nieuwe studentenflat van de universiteit in Vancouver is voor het grootste deel van hout gebouwd. Voorlopig het hoogste houten gebouw ter wereld. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Met een hoogte van 53 meter wordt het nieuwe studentenhuis van de Universiteit van Brits Columbia in Vancouver het hoogste houten gebouw ter wereld. Daarmee verdringt het complex het 49 meter hoge houten gebouw Treed uit het Noorse Bergen van de eerste plaats.

Vancouver

Het gebouw heeft een betonnen fundering, twee betonnen liftschachten en zeventien houten verdiepingen. De gevel bestaat voor zeventig procent uit houtvezel.

De ruwbouw van het achttien verdiepingen tellende complex is in de loop van september voltooid. De totale oplevering is gepland in begin mei 2017. Dat is ongeveer vier maanden eerder dan bij een vergelijkbaar stenen gebouw. De ontwerpers en bouwers hopen dat het nieuwe gebouw de interesse van architecten en bouwbedrijven wekt.

Het Canadese gebouw zal waarschijnlijk niet lang de ranglijst van hoge houten gebouwen aanvoeren. Want o …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?