Spanjaarden al vroeg aan de escargots

Opgegraven kookplaats (boven) en slakkenresten (onder). |beeld Fernández-López de Pablo Wetenschap
Opgegraven kookplaats (boven) en slakkenresten (onder). |beeld Fernández-López de Pablo

Er zijn aanwijzingen dat in Spanje eerder slakken werden gegeten dan in andere mediterrane landen.

Archeologen vonden op een plek waar rond de overgang van Pleistoceen naar Holoceen mensen hebben gewoond, hopen huisjes van landslakken. De slakkenresten in de opgraving in het Spaanse Cova de la Barriada lagen vlak naast de resten van wat een kookvuurtje geweest moet zijn. Er lag ook stenen gereedschap bij. De meest aannemelijke verklaring is dat de slakken geroosterd zijn om daarna te worden opgegeten. Het was bekend dat er in deze periode veel grote landslakken waren, maar bewijs dat mensen ze toen ook aten was er niet. De slakkenresten zijn gedateerd, wat een ouderdom opleverde v …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?