Melk kan tot wel negen weken houdbaar worden

<p><span>Bruce Applegate aan het werk in zijn laboratorium.</span></p> Wetenschap

Bruce Applegate aan het werk in zijn laboratorium.

| beeld purdue / tom campbell
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Melk wordt meestal gepasteuriseerd, waardoor het tussen de twee en drie weken lang houdbaar wordt. Wetenschappers van de Amerikaanse Purdue Universiteit hebben een manier gevonden om melk tot ongeveer negen weken houdbaar te maken.

West Lafayette, Ind.

Door pasteuriseren, het kort verhitten van melk tot 72 graden, worden grote hoeveelheden bacteriën gedood. Er bestaat nog een snellere methode, die melk langer houdbaar maakt, maar daarbij verandert de smaak van het product vrij sterk.

Onderzoeker Bruce Applegate van de Amerikaanse universiteit heeft nu een manier gevonden om nog meer bacteriën te doden, terwijl daarbij de smaak van de melk niet verandert. ‘Het is een aanvulling op de normale pasteurisering, waarbij de houdbaarheid wordt verlengd tot maximaal negen weken’, zegt Applegate. De onderzoek …
Dit is 21% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief