Eet je sprinkhaan op!

Ons voedingspatroon zit zo diep ingebakken dat de wetenschap alles uit de kast moet halen om dat te veranderen. Maar insectenwetenschappers geven ons tijd om te wennen aan de gefrituurde sprinkhaan. Vroeg of laat gaan we om, zeggen ze.

Acht sterke en minder sterke argumenten voor het eten van insecten. 1 Voor het bereiden en eten van insecten is een wetenschappelijke term: entomofagie, van het Griekse éntomos (insect) en phagein (eten). Toch leuk. Het gaat om het onderzoek naar de voedingswaarde van insecten, hun effect op de gezondheid en de psychologie van het stapsgewijs wennen aan het eten ervan. Dit wordt vooral gedaan door de faculteit Entomologie aan de Wageningen Universiteit. 2 We eten en drinken nu al insecten en daar doen we niet moeilijk over. In tomatenketchup, appelmoes, vruchtensap, brood en gemale …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?