Appeltje eitje

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Tijdens Pasen eten Nederlanders zo’n 35 miljoen eieren: twee per persoon. Een ode aan een bijzonder voedingsmiddel.

Legkippen in Nederland hebben het er maar druk mee – niet alleen rond Pasen. Jaarlijks leveren ze tien miljard eieren af. Daarvan eten wij per persoon ongeveer 195 op: gebakken dan wel gekookt (150 stuks) of verwerkt in voedingsmiddelen zoals pasta, koek en ijs (45).

Eieren zijn op zich gezond, mits je niet meer dan drie per week eet, zegt het Voedingscentrum, dat ook de Schijf van Vijf opstelt. De reden van die limiet: bijna geen enkel ander voedingsmiddel bevat zo veel cholesterol als eieren. In één enkel exemplaar (maat L) zit zo’n 210 mg. Ter vergelijking: in honderd gram vlees zit gemid …
Dit is 7% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?