Debat raad Tilburg over fans Willem II vervroegd

Nieuws
Het interpellatiedebat in de gemeenteraad van Tilburg maandag over de vergunning voor het feest van de harde kern van Willem II afgelopen donderdagavond vindt eerder plaats. Het debat begint maandagmiddag al om 15.00 uur, en niet zoals eerder op de agenda stond na 18.30 uur, blijkt uit de aangepaste raadsagenda van de gemeente Tilburg.
anp
zondag 27 september 2020 om 14:11
Afbeelding
beeld anp

Aanvankelijk stond het debat op de zevende plaats op de agenda, maar dat is naar voren gehaald en wordt om 15.00 uur als eerste besproken. Het debat is aangevraagd door Lijst Smolders, PvdA en SP. Dit na ‘de misstanden die hebben plaatsgevonden op het Olympiaplein tijdens de voetbalwedstrijd van Willem II tegen de Rangers”, aldus de indieners van de aanvraag.

Volgens de gemeente verzamelden zich donderdagavond op het plein zo’n 500 fans. Op beelden is te zien dat de supporters zongen, juichten en dicht bij elkaar stonden. Dat is in strijd met de coronaregels.

De drie fracties in de gemeenteraad willen weten waarom burgemeester Theo Weterings (VVD) zonder overleg met de raad een vergunning heeft afgegeven en waarom niet werd ingegrepen toen bleek dat de coronaregels werden overtreden. Ook willen ze opheldering over de vraag, hoe ‘dit Tilburgs handelen’ zich verhoudt met nationale oproepen alles te doen om de tweede golf coronabesmettingen af te remmen.

De burgemeester is tevens voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De drie fracties willen van hem weten of vooraf overleg is geweest met deze veiligheidsregio.

Weterings liet eerder weten het gedrag van de supporters ‘verwerpelijk en teleurstellend’ te vinden. Maar hij legt de verantwoordelijkheid voor dit gedrag bij de supporters zelf.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ministers noemen geen namen politici over Russische inmenging

De demissionaire ministers Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) en Kajsa Ollongren (Defensie) willen geen namen delen van politici die mogelijk geld hebben gekregen van Rusland. Ze bleven desgevraagd op de vlakte en zeiden dat dit bij de geheime diensten AIVD en MIVD ligt.

Afbeelding

Meer 'aardbevingsgeletterdheid' nodig om Groningse jeugd te helpen

De 'aardbevingsgeletterdheid' van volwassenen die werken met kinderen en jongeren uit het gaswinningsgebied in Groningen moet omhoog. Ze moeten beter beseffen wat de gevolgen zijn van de problemen door de gaswinning om de jeugd die daarmee te maken heeft gehad beter te begrijpe..

Afbeelding

Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Afbeelding

COA: geschetste situatie Rode Kruis opvangplekken dreigt al langer

Dat opvanglocaties voor asielzoekers in het land overlopen, speelt volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) al langer. Het Rode Kruis meldde donderdagochtend er dat aankomend weekend een situatie dreigt waarin niet voor iedere vluchteling een fatsoenlijke slaapplek..

Afbeelding

Rutte noemt Russische geldstromen naar politici 'zeer zorgelijk'

Demissionair minister-president Mark Rutte noemt de berichten van de Tsjechische geheime diensten over Russische geldstromen naar politici uit EU-landen "zeer zorgelijk". Hij kon niet zeggen of deze signalen ook bij Nederland bekend waren, omdat dit bij de geheime diensten ligt.

Afbeelding

Verdachte aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

Een van de verdachten die vastzit vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week is is in beroep gegaan tegen zijn voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.