28 winkels Expresso, Miss Etam, Steps en Claudia Sträter sluiten

Nieuws
Bij Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps sluiten 28 winkels de deuren. Ruim tweehonderd medewerkers verliezen daardoor hun baan, meldt Nxt Fashion, de holdingmaatschappij die sinds kort eigenaar is van de winkelformules.
anp
vrijdag 18 september 2020 om 16:08 aangepast 17:21
Afbeelding
beeld anp

De voormalige eigenaar van de ketens, fashionbedrijf FNG, ging afgelopen zomer failliet. Nxt Fashion kocht vervolgens Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps, in totaal 180 winkels. "De 28 winkels die sluiten, werden tijdens deze koop al als onvoldoende rendabel bestempeld", licht commercieel directeur Patrick Miami-Van der Borden toe.

Vooral Expresso krijgt een klap: vijftien winkels sluiten. Daarnaast sluiten drie winkels van Steps (Haarlem, Hoofddorp en Zoetermeer), vijf Claudia Sträter-filialen (Amsterdam, Breda, Eindhoven en Enschede) en vijf Miss Etams (Almelo, Almere, Diemen, Groningen en Alkmaar).

Voorraden verkopen

"De redenen voor het sluiten van de winkels zijn een te hoge huurprijs of een minder goede locatie waar de omzet te laag is", zegt Miami-van der Borden. "De winkels gaan volgende week verder als outlets om de voorraden te verkopen en daarna sluiten ze definitief."

Het UWV stopt maandag met het doorbetalen van de lonen van de medewerkers die vorige maand na het FNG-faillissement werden ontslagen. Miami-van der Borden: "Door de sluiting van 28 van de 180 winkels kunnen we 20 procent van de medewerkers geen nieuw contract aanbieden. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk medewerkers in dienst te houden, dat is voor 80 procent van het personeel wel gelukt."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

ILT gaat misbruik slots Schiphol door privéjets tegen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van onder meer privévliegtuigen op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots.

Afbeelding

COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Inwoners van Albergen pogen met een rechtszaak de komst van een 'asielhotel' in het dorp te voorkomen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft echter haast met opening van het asielzoekerscentrum.

Afbeelding

Ministers noemen geen namen politici over Russische inmenging

De demissionaire ministers Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) en Kajsa Ollongren (Defensie) willen geen namen delen van politici die mogelijk geld hebben gekregen van Rusland. Ze bleven desgevraagd op de vlakte en zeiden dat dit bij de geheime diensten AIVD en MIVD ligt.

Afbeelding

Meer 'aardbevingsgeletterdheid' nodig om Groningse jeugd te helpen

De 'aardbevingsgeletterdheid' van volwassenen die werken met kinderen en jongeren uit het gaswinningsgebied in Groningen moet omhoog. Ze moeten beter beseffen wat de gevolgen zijn van de problemen door de gaswinning om de jeugd die daarmee te maken heeft gehad beter te begrijpe..

Afbeelding

Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Afbeelding

COA: geschetste situatie Rode Kruis opvangplekken dreigt al langer

Dat opvanglocaties voor asielzoekers in het land overlopen, speelt volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) al langer. Het Rode Kruis meldde donderdagochtend er dat aankomend weekend een situatie dreigt waarin niet voor iedere vluchteling een fatsoenlijke slaapplek..