Drukkere spits verwacht door sneeuw

Nieuws
Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met een drukkere ochtendspits. Door winterse omstandigheden verwachten de verkeersdiensten langere files. Volgens de ANWB wordt het echter nergens extreem.
NOVUM
dinsdag 5 februari 2013 om 16:15
Drukkere spits verwacht door sneeuw
Drukkere spits verwacht door sneeuw

Met uitzondering van de noordelijke provincies krijgt het verkeer in het hele land te maken met gladheid door sneeuw. In de Randstad is het woensdagochtend waarschijnlijk weer droog, maar kunnen de wegen nog wel wit zijn. De grootste hinder verwacht de ANWB in het oosten van Noord-Brabant en Limburg. Daar sneeuwt het tijdens de ochtendspits waarschijnlijk nog steeds.

De Verkeersinformatiedienst denkt dat het dinsdagavond al iets drukker is op de wegen in het noorden van het land door plaatselijke gladheid. Voor woensdagochtend houdt de dienst het op ruim tweehonderd kilometer file, ruim vijftig meer dan op een normale woensdag.

Dinsdagavond worden de eerste sneeuwbuien verwacht vanuit het westen. s Nachts sneeuwt het vooral in de zuidelijke helft van het land, meldt weeronline.nl. Na woensdag blijft het tot ruim na het weekend wat kouder met lichte vorst in de nachten en overdag temperaturen rond het vriespunt. Ook kan er af en toe een winterse bui vallen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verdachte aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

Een van de verdachten die vastzit vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week is is in beroep gegaan tegen zijn voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.

Afbeelding

ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots.

Afbeelding

Provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in Stedin

De provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in netbeheerder Stedin om de problemen op het elektriciteitsnet aan te pakken. De aandeelhouders van Stedin zijn deze week akkoord gegaan met toetreding van de provincie als aandeelhouder.

Afbeelding

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

Leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit kunnen ook volgend schooljaar gebruikmaken van de zogeheten lerarenbeurs.

Afbeelding

Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn..

Afbeelding

Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd.