Van der Sloot wordt nu echt vader

Nieuws
Opnieuw gaat het gerucht dat Joran van der Sloot vader wordt. De moordverdachte stelt maandag in De Telegraaf dat het deze keer echt waar is. Hij zou zijn Peruaanse vriendin Leny bij een gevangenisbezoek zonder toezicht zwanger hebben gemaakt. Zijn advocaat Maximo Altez zegt in de krant dat ze drie maanden in verwachting is.
NOVUM
maandag 8 oktober 2012 om 06:45

De zwangerschap zou geen bewuste keuze zijn geweest. Leny zei dat ze de pil was vergeten. Ze wil om haar katholieke geloof geen abortus. Als de 25-jarige Van der Sloot vader wordt en met Leny trouwt, kan hij de Peruaanse nationaliteit aannemen en dan zou hij moeilijk nog kunnen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Peru levert geen eigen onderdanen uit.

Justitie in de VS wil hem vervolgen voor het afpersen van de moeder van de in 2005 op Aruba verdwenen tiener Natalee Holloway. Van der Sloot zit in de zwaarbewaakte Piedras-gevangenis in Lima een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in Stedin

De provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in netbeheerder Stedin om de problemen op het elektriciteitsnet aan te pakken. De aandeelhouders van Stedin zijn deze week akkoord gegaan met toetreding van de provincie als aandeelhouder.

Afbeelding

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

Leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit kunnen ook volgend schooljaar gebruikmaken van de zogeheten lerarenbeurs.

Afbeelding

Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn..

Afbeelding

Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd.

Afbeelding

Kamer wil snel debat over Russisch geld naar Nederlandse politici

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verzoek van PVV-leider Geert Wilders om in debat te gaan over Russische geldstromen naar Nederlandse politici.

Afbeelding

Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL).