38.000 lopers finishen op Vierdaagse

Nieuws
Ruim 38 duizend wandelaars hebben vrijdag de eindstreep gehaald van de 96e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. De laatste dag vielen 326 deelnemers uit, meer dan vorig jaar op de vierde dag, toen 174 lopers het opgaven. De organisatie spreekt van een 'fantastische editie', ondanks de regenachtige dagen die het wandelevenement dit jaar kende.
NOVUM
vrijdag 20 juli 2012 om 20:00

De organisatie spreekt vrijdag van een sfeervolle intocht en een meer dan volle Via Gladiola. Rond 18.30 uur stond het plein bij de finish nog compleet vol, meldt een woordvoerder van het evenement.

De Brit Simon Brownlee, die al jaren als eerste finisht, kwam vrijdag even na 09.30 uur als eerste over de eindstreep op de Via Gladiola. Rond 14.00 kwam het merendeel van de in totaal 38.144 lopers over de streep. In de middag stonden er langs de route tussen Cuyck en Nijmegen zon achthonderdduizend mensen, schat een woordvoerder.

Hoewel met name donderdag veel wandelaars opgaven door de regen, is het totaal aantal uitvallers dit jaar beperkt gebleven. Deze editie vielen in totaal 2486 deelnemers uit sinds de start, vorig jaar waren dat er nog 2894. Dit jaar gingen met 40.630 lopers wel minder deelnemers van start dan vorig jaar, toen zich 41.316 wandelaars meldden op de eerste dag.

Veel lopers hadden vrijdagmiddag problemen met bellen, smsen en mobiel internet, omdat het mobiele netwerk door de drukte overbelast raakte. De extra masten die onder meer T-Mobile en KPN gedurende het evenement hadden ingezet langs de route, konden niet voorkomen dat mensen vaak een aantal keer moesten proberen verbinding te krijgen, melden woordvoerders van de telecomaanbieders.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet wil door met verbod contante betalingen boven 3000 euro

Het demissionaire kabinet wil door met de invoering van een verbod op contante betalingen boven de 3000 euro. De Tweede Kamer besloot vorig jaar de antiwitwaswet waar dat deel van uitmaakt, pas te behandelen als er een nieuw kabinet zit.

Afbeelding

Eindhoven Airport rekent op grote drukte in meivakantie

Eindhoven Airport rekent op flinke drukte met vakantiegangers in de meivakantie. Volgens de luchthaven worden dagelijks tussen de 20.000 en 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers verwacht. De drukste dagen zijn dan de vrijdag, zondag en maandag.

Afbeelding

Denen in actie om kunst te redden uit brandende beurs Kopenhagen

In Denemarken worden verwoede pogingen gedaan om kunst en historische voorwerpen te redden uit het brandende historische beursgebouw in Kopenhagen. De hulpdiensten, werknemers van de Kamer van Koophandel en passanten helpen bij het wegdragen van schilderijen en andere werken.

Afbeelding

VNG wil duidelijkheid van Van der Burg over urgentie asielopvang

De herhaalde oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) voor extra opvangplekken voor asielzoekers roept volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) "veel vragen" op over de urgentie en de verantwoordelijkheid van gemeenten.

Afbeelding

Fletcher Hotels weigert uitbreiding van asielopvang

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

Afbeelding

Hoge Raad: veroordeling moordenaars advocaat Wiersum definitief

De veroordeling van de twee mannen die advocaat Derk Wiersum hebben vermoord, is definitief. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. Het Amsterdamse gerechtshof veroordeelde Moreno B. (35) en Giërmo B. (40, geen familie) vorig jaar tot dertig jaar gevangenisstraf.