Aantal misdrijven opnieuw gestegen

Nieuws
Het aantal misdrijven in Nederland is vorig jaar opnieuw gestegen. In totaal zag de politie het aantal gevallen van geweld, overvallen en inbraken met bijna vijfduizend stijgen tot 205 duizend misdrijven. Dat blijkt uit het jaarverslag van de politie dat demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
NOVUM
maandag 4 juni 2012 om 11:15

In 2009 stond het aantal misdrijven nog op 185 duizend. Tegelijkertijd is de pakkans in de afgelopen drie jaar wel gestegen van 25 procent in 2009 tot 33 vorig jaar. Het aantal verdachten steeg van 46 duizend naar bijna 67 duizend. Opstelten streeft voor 2014 naar een pakkans van 37,5 procent.

De pakkans is onder meer gestegen doordat de operationele sterkte van de politie vorig jaar is gestegen naar ruim 50.600 agenten. Ruim achthonderd nieuwe agenten stroomden in. De minister zei eerder te streven naar een operationele sterkte van 49.500 agenten.

Het doel om vijfhonderd extra wijkagenten in te zetten werd vorig jaar ruimschoots gehaald. In totaal kwamen er 639 wijkagenten bij.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Afbeelding

COA: geschetste situatie Rode Kruis opvangplekken dreigt al langer

Dat opvanglocaties voor asielzoekers in het land overlopen, speelt volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) al langer. Het Rode Kruis meldde donderdagochtend er dat aankomend weekend een situatie dreigt waarin niet voor iedere vluchteling een fatsoenlijke slaapplek..

Afbeelding

Rutte noemt Russische geldstromen naar politici 'zeer zorgelijk'

Demissionair minister-president Mark Rutte noemt de berichten van de Tsjechische geheime diensten over Russische geldstromen naar politici uit EU-landen "zeer zorgelijk". Hij kon niet zeggen of deze signalen ook bij Nederland bekend waren, omdat dit bij de geheime diensten ligt.

Afbeelding

Verdachte aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

Een van de verdachten die vastzit vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week is is in beroep gegaan tegen zijn voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.

Afbeelding

ILT start dit weekend met handhaven op misbruik slots Schiphol

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van vluchten op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots.

Afbeelding

Provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in Stedin

De provincie Utrecht investeert 15 miljoen euro in netbeheerder Stedin om de problemen op het elektriciteitsnet aan te pakken. De aandeelhouders van Stedin zijn deze week akkoord gegaan met toetreding van de provincie als aandeelhouder.