Licht lagere opening Wall Street verwacht

Nieuws
NEW YORK - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting licht lager. Net als op de Aziatische en Europese beurzen maken Amerikaanse beleggers zich zorgen over de inflatie in China. Een meevallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt geeft de handel wat steun.
anp
donderdag 20 januari 2011 om 15:15

De Chinese economie is het laatste kwartaal van 2010 met 9,8 procent gegroeid. Dit was meer dan verwacht. De inflatie was in december echter ook hoger dan verwacht, wat de angst voor maatregelen van de Chinese overheid aanwakkerde. De gedachte is dat deze maatregelen slecht zijn voor de groei van de Chinese economie en daarmee slecht zijn voor de aandelenkoersen. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde dat de afgelopen week 404.000 Amerikanen een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering hebben gedaan. Dit was minder dan een week eerder en minder dan was verwacht. De bank Morgan Stanley meldde over het afgelopen kwartaal een winstsprong van 60 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De cijfers waren beter dan verwacht. Een dag eerder had Goldman Sachs teleurstellende resultaten gepubliceerd, wat toen het sentiment op Wall Street drukte. Na sluiting van de beurzen in New York komt een aantal andere toonaangevende Amerikaanse bedrijven met cijfers. Het gaat onder anderen om internetgigant Google en chipproducent AMD. Een half uur voor handelsaanvang wijst de future op de S&P 500-index op een opening die 0,1 procent lager zal zijn dan het slot van woensdag. Op basis van de stand van de future op de Nasdaq opent de technologiebeurs vlak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

ILT gaat misbruik slots Schiphol door privéjets tegen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) begint vanaf zondag met het controleren van onder meer privévliegtuigen op Schiphol om te zien of ze misbruik maken van toegewezen start- en landingsrechten, zogeheten slots.

Afbeelding

COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Inwoners van Albergen pogen met een rechtszaak de komst van een 'asielhotel' in het dorp te voorkomen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft echter haast met opening van het asielzoekerscentrum.

Afbeelding

Ministers noemen geen namen politici over Russische inmenging

De demissionaire ministers Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) en Kajsa Ollongren (Defensie) willen geen namen delen van politici die mogelijk geld hebben gekregen van Rusland. Ze bleven desgevraagd op de vlakte en zeiden dat dit bij de geheime diensten AIVD en MIVD ligt.

Afbeelding

Meer 'aardbevingsgeletterdheid' nodig om Groningse jeugd te helpen

De 'aardbevingsgeletterdheid' van volwassenen die werken met kinderen en jongeren uit het gaswinningsgebied in Groningen moet omhoog. Ze moeten beter beseffen wat de gevolgen zijn van de problemen door de gaswinning om de jeugd die daarmee te maken heeft gehad beter te begrijpe..

Afbeelding

Subsidiepot voor aanschaf elektrische truck is snel leeg

De subsidiepot voor de aanschaf van elektrische trucks die dinsdag werd geopend, is door grote interesse van ondernemers alweer leeg. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Afbeelding

COA: geschetste situatie Rode Kruis opvangplekken dreigt al langer

Dat opvanglocaties voor asielzoekers in het land overlopen, speelt volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) al langer. Het Rode Kruis meldde donderdagochtend er dat aankomend weekend een situatie dreigt waarin niet voor iedere vluchteling een fatsoenlijke slaapplek..