Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

Nieuws
Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.
anp
zondag 17 oktober 2021 om 15:44
Afbeelding
beeld anp

Een woordvoerder van Longfonds laat weten vertrouwen te hebben in de zorg die de deelnemers kregen. "We hebben alle vertrouwen in het uitgebreide en professionele medische team dat alle deelnemers voor, tijdens en na het evenement begeleidt. We hebben van hen begrepen dat de gezondheid van de deelnemers geen moment in gevaar is geweest", staat in een schriftelijke reactie.

"Als psychiatrisch verpleegkundige ben ik misschien de zeur, maar naast dat de hartslagmeters etc. bijgehouden worden maak ik mij toch echt druk om hoe sommige dansers erbij staan. Neigt naar onder andere psychotische trekken door ernstige vermoeidheid", schreef iemand op Twitter. Een ander: "Er staan mensen dansend in slaap te vallen, mensen dansen huilend, dansen dwars door blessures heen, iemand is net omgevallen. Dit is toch niet verantwoord? Ik vind dit echt heftig om te zien."

Een woordvoerster van Talpa liet zaterdag weten dat alle deelnemers in de gaten worden gehouden door artsen. "Er staat constant een team van dokters, fysiotherapeuten en EHBO'ers paraat om ervoor te zorgen dat de danskoppels op een veilige manier kunnen dansen", aldus de zegsvrouw tijdens de marathon. De deelnemende duo's werden onder meer in de gaten gehouden door middel van hartslagmeters die zij om hun pols droegen. Zondag liet Talpa weten met een goed gevoel terug te kijken op De Dansmarathon, maar de woordvoerster wilde niet specifiek ingaan op de kritiek omtrent de fysieke toestand van de deelnemers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gijs Staverman stopt met programma op NPO Radio 2

Gijs Staverman is vanaf 1 juni niet meer te horen op NPO Radio 2 en vertrekt ook bij zijn omroep KRO-NCRV. Een woordvoerder van de omroep bevestigt de stap van de presentator na een bericht hierover van De Gelderlander.

Afbeelding

VN-mensenrechtenkantoor: Israël beperkt nog steeds hulp aan Gaza

Israël gaat door met de 'onwettige' beperkingen op de humanitaire hulpverlening voor de Gazastrook, stelt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties.

Afbeelding

Economie Israël harder gekrompen dan eerder gedacht door oorlog

De economie van Israël is in het vierde kwartaal van vorig jaar nog harder gekrompen dan eerder gedacht als gevolg van de oorlog met Hamas. Dat meldt het Israëlische statistiekbureau in een nieuwe raming.

Afbeelding

FNV waarschuwt voor meer stakingen bij grote wasserijen

Vakbond FNV waarschuwt voor meer stakingen bij industriële wasserijen deze week. De reden is dat textielverzorgingsbedrijven 'nog altijd niet meewerken aan een goede cao' voor de duizenden medewerkers in de sector, stelt de vakbond.

Afbeelding

Loonstijging pakt in nieuwe cao-afspraken minder hoog uit

De lonen gaan niet meer zo hard omhoog in nieuwe cao-afspraken. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, meldt dat de loonafspraken in maart gemiddeld 5,3 procent bedroegen.

Afbeelding

Acht jaar cel voor doodrijden gezin in Rotterdam

De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.