Bedrijf achter Snapchat verdubbelt omzet in tweede kwartaal

Nieuws
Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, heeft in het tweede kwartaal ruim twee keer zo veel omzet geboekt als in dezelfde periode vorig jaar. De Amerikaanse techonderneming wist meer gebruikers voor de app te lokken en verdiende ook meer aan adverteerders.
anp
vrijdag 23 juli 2021 om 00:24
Afbeelding
beeld anp

De omzet liep in de drie maanden tot en met juni op tot 982,1 miljoen dollar, een stijging van 116 procent vergeleken met een jaar eerder. In dezelfde periode gebruikte zo’n 293 miljoen mensen dagelijks de app, die bekendstaat om foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen. Dat is een stijging van 23 procent op jaarbasis. Snap wist ook het nettoverlies te beperken tot 152 miljoen dollar, tegenover 326 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020.

Zowel de groei in gebruikersaantallen als omzet was de afgelopen vier jaar niet zo sterk geweest als in het afgelopen kwartaal, meldt topman Evan Spiegel. Daarbij hielp een aantal nieuwe functies voor Snapchat, dat vooral onder jongeren populair is. Zo is het ook via deze app sinds kort mogelijk om korte video’s op te nemen die vervolgens ‘viral’ kunnen gaan, net zoals bij het immens populaire TikTok.

Ook voor adverteerders ontwikkelt het bedrijf allerlei nieuwigheden. Zo kunnen gebruikers op hun mobieltje langs merken swipen, maar ook met behulp van virtual reality kijken hoe een horloge of bril van een bepaald merk zou staan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Lerarenbeurs komend schooljaar verlengd en verhoogd, meldt OCW

Leraren en docenten die een opleiding willen volgen aan een hogeschool of universiteit kunnen ook volgend schooljaar gebruikmaken van de zogeheten lerarenbeurs.

Afbeelding

Winst Brabantia stijgt door minder flexwerkers

Brabantia, fabrikant van onder meer prullenbakken en broodtrommels, heeft vorig jaar meer winst gemaakt dan in 2022. Consumenten kochten volgens topman Tijn van Elderen net zoveel producten als het jaar daarvoor, ondanks dat het bedrijf uit het Noord-Brabantse Valkenswaard zijn..

Afbeelding

Mercedes-Benz aansprakelijk gesteld in sjoemeldieselzaak

De rechter in Duitsland heeft autoconcern Mercedes-Benz Group aansprakelijk gesteld in een zaak die bezitters van sjoemeldiesels hadden aangespannen. Het toenmalige Daimler zou jarenlang software in dieselauto's hebben geïnstalleerd.

Afbeelding

Kamer wil snel debat over Russisch geld naar Nederlandse politici

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een verzoek van PVV-leider Geert Wilders om in debat te gaan over Russische geldstromen naar Nederlandse politici.

Afbeelding

Aantal huizen met nieuwe huurder is hard gedaald

Het aantal huizen dat een nieuwe huurder kreeg is vorig jaar hard gedaald, melden makelaarsvereniging NVM en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL).

Afbeelding

Take-Two koopt maker schietspel Borderlands

Gamebedrijf Take-Two Interactive Software, bekend van onder meer Grand Theft Auto, neemt spelletjesontwikkelaar Gearbox Entertainment over. Gearbox is vooral bekend van het populaire schietspel Borderlands.