Oosters stamppotje met gemarineerde tofu
Verrassende vegetarische stamppot met oosterse
ingrediënten.
bereiding
Was de peper, houd een halve peper apart. Wrijf de rest van de peper heel fijn. Meng er de ketjap, het citroensap en het vijfkruidenpoeder door.
Snijd de tofu in blokjes. Schep het pepermengsel erdoor en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd de rest van de peper in reepjes.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng het koolmengsel erdoor. Maak de stamppot smeuïg met een scheutje hete melk.
Bak de blokjes tofu in de rest van de olie snel bruin. Geef de gebakken tofu bij de stamppot. <
in..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .