Studenten willen procedure tegen de Nederlandse staat om ‘eerlijke compensatie’. ‘Wij geven niet op’

Nieuws
Studenten die onder het leenstelsel hebben gestudeerd, moeten eerlijk gecompenseerd worden, vinden de studenten van de stichting Studentenprotest. Omdat ze niet verwachten dat het kabinet met een ‘eerlijke compensatie’ over de brug komt, wil de organisatie een procedure starten tegen de Nederlandse staat.
Aliene Boele
woensdag 15 juni 2022 om 18:40
Zaterdag protesteerden studenten op de Dam om compensatie voor de leenstelselgeneratie.
Zaterdag protesteerden studenten op de Dam om compensatie voor de leenstelselgeneratie. beeld anp / Evert Elzinga
Student

Rotterdam

‘Het is zo oneerlijk’, zegt voorzitter van het Studentenprotest Paulo Bos. ‘Als er niets verandert, krijgen studenten van de pechgeneratie - de gedupeerden van het sociale leenstelsel - slechts zo’n 1400 euro compensatie. Dat staat in geen verhouding tot de generaties studenten vóór en na ons, die een basisbeurs kregen of nog krijgen.’

kwaad

Het is niet de eerste keer dat het Studentenprotest opkomt voor de studenten die geen basisbeurs hebben gekregen. Toen in december 2021 het coalitieakkoord werd gepresenteerd en duidelijk werd dat er 1 miljard euro uitgetrokken zou worden ter compensatie, startte het Studentenprotest de petitie genaamd ‘Krompensatie’. Binnen 48 uur o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Studenten willen procedure tegen de Nederlandse staat om ‘eerlijke compensatie’. ‘Wij geven niet op’

Omdat studenten niet verwachten dat het kabinet met een ‘eerlijke compensatie’ over de brug komt voor de leenstelselgeneratie, wil Studentenprotest een procedure starten tegen de Nederlandse staat.

Afbeelding

Studenten protesteren op de Dam: ‘Vrienden durven niet eens te kijken hoe hoog hun studieschuld is’

Geen energietoeslag, geen basisbeurs, hoge huurprijzen en een flinke schuld. De problemen van studenten stapelen zich op. Vanmiddag protesteren studenten op de Dam.

Afbeelding

Typhoon over zijn nieuwe nummer: ‘Ik weet hoe moeilijk het is om eenzaam te zijn’

Een op de vijf Nederlandse jongeren dacht tijdens de laatste lockdown weleens na over zelfdoding. Muzikant Typhoon verwoordt hun gevoelens in ‘Alleen in de pauze’. Een gesprek met de zanger en rapper.

Afbeelding

Wat drijft jonge activisten? Melati (21) zocht het uit: ‘Ze laten zich leiden door liefde’

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (21) ontmoet in de documentaire BIGGER THAN US jonge activisten van over de hele wereld. ‘Wij kiezen ervoor ons te laten leiden door liefde in plaats van angst.’

Afbeelding

Studenten in de knel door hoge energieprijzen: ‘Ik lig liever ‘s nachts wat kouder’

Bor van Zeeland (20) woont op kamers en baalt dat hij geen toeslag krijgt voor de stijgende energieprijzen. ‘Meer geld lenen is toch geen oplossing?’ De Landelijke Studentenvakbond slaat alarm: ‘Studenten komen in problemen.’

Afbeelding

Welke regels gelden voor juicekanalen? ‘Informatie moet voldoende feitelijke onderbouwing hebben’

Onwaarheden verspreiden via een juicekanaal is ‘ontzettend makkelijk’, blijkt uit onderzoek van BNR. Maar mag het ook? Advocaat Lotte Oranje legt uit welke regels er gelden voor juicekanalen.