Voetbalclubs hebben geen vertrouwen meer in KNVB

Gijs de Jong (tweede van links), Bert van Oostveen (derde van rechts) en Hans van Breukelen (rechts) van de KNVB tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Zweden – Nederland. Sport
Gijs de Jong (tweede van links), Bert van Oostveen (derde van rechts) en Hans van Breukelen (rechts) van de KNVB tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Zweden – Nederland. | beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een meerderheid van de voetbalclubs in de Eredivisie heeft het vertrouwen opgezegd in de Raad van Commissarissen van voetbalbond KNVB.

Zeist

Dat gebeurde woensdag na een informele bijeenkomst van de clubs met de KNVB. De benoeming van Gijs de Jong als nieuwe directeur betaald voetbal is uitgesteld. ‘Aangezien het de Raad van Commissarissen is die de nieuwe directeur benoemt, wordt de benoeming daarvan opgeschort’, laat de KNVB in een verklaring weten.

Het rommelt al een tijd bij de KNVB. Het gesprek met de clubs ging over de laatste ontwikkelingen binnen de bond, over het vertrek en de benoeming van diverse bestuurders. De antwoorden van de RvC over de gevolgde procedures waren voor de meeste clubs niet bevredigend.

De laa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?