Voetbalclubs Chelsea en Arsenal naar finale Europa League

<p><span><span>De doelman van Chelsea, Kepa Arrizabalaga (rechts), en zijn ploeggenoot Mateo Kovacic vieren de overwinning in de halve finale van de Europa League</span></span></p> Sport

De doelman van Chelsea, Kepa Arrizabalaga (rechts), en zijn ploeggenoot Mateo Kovacic vieren de overwinning in de halve finale van de Europa League

| beeld epa / Will Oliver

Opnieuw levert Engeland twee clubs voor een grote finale. Het gebeurde niet eerder dat de vier beste clubs van Europa uit hetzelfde land komen.

Londen

Arsenal won donderdagavond met 2-4 van Valencia, een club uit het oosten van Spanje. Tot de finale worden duels beslist op basis van twee wedstrijden. In het eerste treffen wonnen de Britten met 3-1, waardoor de finaleplaats geen moment echt gevaar opleverde.

Zo makkelijk ging het Chelsea niet af. De ploeg uit Londen (waar Arsenal óók voetbalt) nam het op tegen het verrassend goed spelende Eintracht Frankfurt uit de gelijknamige stad. Tweemaal eindigde de wedstrijd in 1-1, waarna strafschoppen uitkomst brachten. De Britten trokken daarbij aan het langste eind.

Daarmee staa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?

Nieuws