Hooligans gaan ook in Lille tekeer

Engelse hooligans lieten woensdag van zich horen in Lille. In de Franse stad waren 2000 agenten op de been. Dit EK voetbal zijn er al meerdere incidenten geweest. Afgelopen zaterdag raakten er in Marseille tientallen mensen gewond. Sport
Engelse hooligans lieten woensdag van zich horen in Lille. In de Franse stad waren 2000 agenten op de been. Dit EK voetbal zijn er al meerdere incidenten geweest. Afgelopen zaterdag raakten er in Marseille tientallen mensen gewond. | beeld ap / Michel Spingler
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De politie in Lille heeft woensdag traangas gebruikt om Engelse hooligans uiteen te jagen nabij het station van de Noord-Franse stad.

Lille

Een grote groep Engelse supporters gedroeg zich agressief nadat Rusland van Slowakije had verloren. Zaterdag gingen Russische en Engelse hooligans in Marseille al met elkaar op de vuist nadat het voetbaltreffen in een gelijkspel was geëindigd. Vooral Engelse fans moesten het ontgelden.

Na die rellen werden ook in Lille problemen voorzien. Naast Russische supporters verblijven er namelijk ook veel Engelse fans, omdat Engeland vandaag in het nabijgelegen Lens aantreedt tegen Wales. In Lille waren woensdag ruim tweeduizend agenten op de been om relschoppers in toom te houden.

Rusland hee …
Dit is 30% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?