Eliud ‘de filosoof’ Kipchoge liep nog nooit zó hard

Tijdens een marathon in het centrum van Wenen lukt het de Keniaan Eliud Kipchoge (in het wit gekleed) om ‘naar de maan te vliegen en weer terug’. Sport
Tijdens een marathon in het centrum van Wenen lukt het de Keniaan Eliud Kipchoge (in het wit gekleed) om ‘naar de maan te vliegen en weer terug’. | beeld epa / Christian Bruna
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Keniaan Eliud Kipchoge, bijgenaamd ‘de filosoof’, liep zaterdag de marathon binnen de twee uur. Wie is hij, inmiddels omschreven als ‘beste marathonloper ooit’?

Wenen

Sober. Gedisciplineerd. Doelgericht. Mentaal sterk. Een inspirator. Belezen. Gelovig ook. Over de Keniaanse hardloper Eliud Kipchoge valt een boek te schrijven – maar liever leest hij er een.

Kipchoge heeft zelf altijd beweerd dat het mogelijk was en liet het zaterdag niet bij woorden. Het lopen van de marathon (een afstand van 42,195 kilometer) binnen de twee uur. Op een parcours in het centrum van Wenen lukte het hem in de ochtend om ‘naar de maan te vliegen en weer terug’, zoals hij het zelf zei, in een tijd van 1.59.40.

Een officieel wereldrecord is het niet, hij kreeg de hulp van …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?