Dit zijn onze medaillekansen

De Nederlandse atleten vieren samen met chef de mission Maurits Hendriks (midden voor) de welkomstceremonie in de internationale zone van het Olympisch Dorp, voorafgaand aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Sport
De Nederlandse atleten vieren samen met chef de mission Maurits Hendriks (midden voor) de welkomstceremonie in de internationale zone van het Olympisch Dorp, voorafgaand aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. | beeld ap en anp / Olaf Kraak
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vanavond is het zover: met de openingsceremonie beginnen in Rio de Janeiro de 28e Olympische Zomerspelen. De Nederlandse equipe bestaat uit 242 sporters. Maar wie zijn de grootste kanshebbers op eremetaal?

Rio de Janeiro

Als we de voorspelling geloven die databureau Gracenote deze week deed, worden het de meest succesvolle Olympische Spelen ooit voor Nederland. Zes keer goud, elf keer zilver en elf keer brons: 28 medailles in totaal, drie meer dan in Syd­ney 2000. Met dit verschil dat er toen wel veel meer gouden plakken (twaalf) werden gewonnen.

Drie Groningse economen kwamen onlangs in hun berekeningen tot 24 Nederlandse medailles. Iets minder dus, maar wel acht keer een gouden plak.

Hoe dan ook, over ruim twee weken weten we of de favorieten waarop in deze voorspellingen wordt gerekend, d …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?